(Sier)PompoenenOp ons bedrijf telen we wel meer dan 150 soorten pompoenen en kalebassen. We proberen een goede balans aan te houden tussen de diverse maten, kleuren en vormen. De pompoenen die bij de klant niet zo in trek zijn verdwijnen uit het assortiment en worden vervangen voor een nieuwe soort. Jaarlijks probeer ik ca. 20 tot 30 nieuwe soorten uit om het assortiment levendig te houden en/of de kwaliteit van de pompoenen te verbeteren.


Fleskalebassen

Buiten de eetbare pompoenen en kalebassen telen we ook fleskalebassen en diverse aparte soorten van de muskaatpompoenen. Op de foto pagina van deze site is er een uitgebreider beeld te vormen van de soorten pompoenen en kalebassen die er geteeld en verkocht worden. 


Evaluatie

Buiten de huisverkoop kijk ik graag op het einde van het jaar samen met de klanten/winkels welke soorten pompoenen en kalebassen in trek zijn en welke minder. Opvallend is dat de ene soort bij de ene klant goed loopt en bij de andere klant niet. Hier passen we dan het assortiment voor de klant op aan zodat er voor het nieuwe seizoen weer een zo goed mogelijke basis is voor het teeltplan en dus uiteindelijk een mooi assortiment voor de verkoop.


Zoektocht naar pompoenen en kalebassen
Heb jij een voorkeur voor bepaalde soorten pompoenen? Graag kijk ik samen met jou welke soorten dit zijn en wat de te verwachte afname hoeveelheden zijn. Als we dit zo vroeg mogelijk voor het zaaiseizoen kunnen bekijken is er de meeste kans dat het zaad nog verkrijgbaar is en er voldoende grond beschikbaar is voor de teelt. Maatwerk is altijd mogelijk.